Hotels in Santorini
Tours & Excursions
Transfer Services
Activities in Santorini
Yacht & Sail
Rent a Car
Vacation Packages
Cruise Travelers

FORECAST

 
Athens °C
Santorini °C
Mykonos °C
  10.08.2020
Home GDPR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ



1. Πληροφορίες για τον υπεύθυνο επεξεργασίας

Η ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΜ.ΛΥΓΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» και διακριτικό τίτλο «B.U.S TRAVEL», που εδρεύει στην περιοχή Καμάρι του Δήμου Θήρας με Α.Φ.Μ. 800473733  Δ.Ο.Υ.  ΘΗΡΑΣ, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, ως υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα που συνδέονται με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και τις νομικές υποχρεώσεις της.

H παρούσα Πολιτική Απορρήτου (εφεξής «Πολιτική») περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία συλλέγονται. Παρακαλείσθε όπως διαβάσετε προσεκτικά την εν λόγω Πολιτική.

2. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε σε σχέση με εσάς και οι σκοποί επεξεργασίας

Ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο ενδεχομένως απαιτείται να επεξεργαζόμαστε από καιρού εις καιρό τα δεδομένα σας, θα επεξεργαζόμαστε κατά περίπτωση ορισμένες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων, οι οποίες ενδεικτικά είναι οι εξής:

  • τα βασικά δεδομένα ταυτοποίησής σας (για παράδειγμα το ονοματεπώνυμό σας, κλπ.),
  • τα στοιχεία επικοινωνίας σας που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που παρέχουμε (για παράδειγμα ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλπ.),
  • πληροφορίες αναφορικά με τις συναλλαγές που απαιτούνται για την παροχή των υπηρεσιών μας (για παράδειγμα, τα δεδομένα των μεθόδων πληρωμής σας ή τα δεδομένα της κάρτας σας, πληροφορίες που άπτονται των υπηρεσιών που ζητήσατε, κλπ.),
  • τα δεδομένα σύνδεσης και προσδιορισμού γεωγραφικής θέσης (ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με εμάς),
  • κάθε άλλη πληροφορία που ενδέχεται να μας παράσχετε οικειοθελώς (για παράδειγμα, μέσω της υπηρεσίας μας που σκοπό έχει την Εξυπηρέτηση Πελατών, κλπ.).

Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε φορά που σας ζητάμε να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα πρόκειται για τις στοιχειώδεις πληροφορίες που χρειαζόμαστε ώστε να είμαστε σε θέση να σας παράσχουμε την υπηρεσία. Παρακαλείσθε όπως λάβετε υπόψη σας ότι σε περίπτωση που δεν μας γνωστοποιήσετε τα εν λόγω δεδομένα, πιθανόν να μην είστε σε θέση να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας ή να επωφεληθείτε από τις σχετικές υπηρεσίες.

Ανάλογα με τον τρόπο αλληλεπίδρασής σας την εταιρεία μας, θα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους κάτωθι σκοπούς:

 2.1 Κλήση transfer

Σας δίνετε η δυνατότητα να καλέσετε transfer για τη διαδρομή σας με έναν οδηγό  («οδηγός») μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή να προγραμματίσετε εκδρομή με ξεναγό. Θα πρέπει να γνωστοποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας, ως επιβάτης που επιθυμεί τη μεταφορά του μέσω κλήσης transfer, τα δεδομένα δε αυτά υπόκεινται στην εκ μέρους μας επεξεργασία για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω υπηρεσίας, τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με το Άρθρο 6 παρ. 1 (β’) του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (ΓΚΠΔ) προς τον σκοπό της εκτέλεσης της σύμβασης:

  • Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμός κινητού τηλεφώνου (κύρια δεδομένα).
  • Τα δεδομένα της γεωγραφικής τοποθεσίας σας μέσω του παγκοσμίου συστήματος προσδιορισμού θέσης (GPS) ή/και άλλων μεθόδων γεωπροσδιορισμού που παρέχονται από τις συσκευές) κατά το χρόνο της κράτησης, οι συντεταγμένες της έναρξης της διαδρομής σας και του τελικού προορισμού αυτής, οι πληροφορίες για τον τερματικό σας εξοπλισμό (ταυτότητα συσκευής), καθώς και ο επιλεγόμενος από εσάς κωδικός πρόσβασης (σε κρυπτογραφημένη μορφή) ομοίως υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Τα προσωπικά δεδομένα (π.χ. το όνομά σας) μπορούν να καταχωρηθούν είτε κατά το χρόνο εγγραφής σας είτε μπορούν να ληφθούν από εμάς απευθείας από τον τερματικό σας εξοπλισμό (π.χ. ταυτότητα συσκευής, δεδομένα τοποθεσίας). H έγκριση της μετάδοσης των δεδομένων που σχετίζονται με την τοποθεσία σας μέσω του λειτουργικού συστήματος του τερματικού σας εξοπλισμού (smartphone, tablet κλπ.). Χρειαζόμαστε τις συντεταγμένες της τοποθεσίας σας ούτως ώστε το transfer που έχετε παραγγείλει να είναι σε θέση να σας εντοπίσει και να σας παραλάβει.

Θα προωθήσουμε τα δεδομένα της τοποθεσίας σας, το όνομα, τον τηλεφωνικό αριθμό στον οδηγό που θα εκτελέσει τη διαδρομή για την οποία έχει γίνει η κράτηση για λόγους εξακρίβωσης της ταυτότητάς σας. Ο οδηγός δύναται να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει για κάθε καθυστέρηση, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης.

2.2 Πληρωμή

Μπορείτε να πληρώνετε για διαδρομές που πραγματοποιούνται με κλήση transfer είτε με μετρητά είτε μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Αν παρέχονται τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, αυτά διαβιβάζονται κατά την προσθήκη της εκάστοτε κάρτας στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών που έχει συμβληθεί με την εταιρεία μας μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης και χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω γνωστοποίηση των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας σε εμάς, εξαιρουμένων των τελευταίων τεσσάρων ψηφίων της πιστωτικής σας κάρτας, τα οποία διαβιβάζονται στην εταιρεία μας. Αποθηκεύουμε μόνον ψευδωνυμοποιημένα στοιχεία καρτών για τους σκοπούς της ταυτοποίησης και της εξακρίβωσης.

Στο πλαίσιο της πληρωμής, τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα θα υπόκεινται σε επεξεργασία σύμφωνα με το Άρθρο 6 παρ. 1 (β’) του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (ΓΚΠΔ) προς τον σκοπό της εκτέλεσης της σύμβασης:

  • Το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, οι συντεταγμένες της διαδρομής σας, η χώρα, η γλώσσα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, ο κωδικός – κλειδί πιστωτικής κάρτας, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού της πιστωτικής κάρτας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού σας PayPal (εφόσον διατίθεται), καθώς και οι πληροφορίες που αφορούν στον τερματικό σας εξοπλισμό (ταυτότητα συσκευής, κλπ.).

Δεν είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ορισμένα μέσα πληρωμής εάν δεν επεξεργαστούμε τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα.

2.3 Πρόληψη απάτης και αδυναμία πληρωμής

Δεδομένου ότι η «B.U.S TRAVEL» φέρει τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με καταστάσεις αδυναμίας πληρωμής από τους πελάτες της στην περίπτωση που οι πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal γίνεται αξιολόγηση πιστοληπτικού κινδύνου με αυτόματο τρόπο βάσει αλγοριθμικού προγράμματος από αξιόπιστο τρίτο μέρος (υπηρεσία αξιολόγησης βάσει σειράς προσωπικών πληροφοριών, τρόπου πληρωμών, τη χρήση της εφαρμογής και άλλα στοιχεία της συσκευής), με σκοπό την προστασία των εννόμων συμφερόντων της  «B.U.S TRAVEL» σύμφωνα με το Άρθρο 6 παρ. 1 (στ’) του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (ΓΚΠΔ).

Για το σκοπό αυτό, τα κάτωθι προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία:

  • Το ονοματεπώνυμο, οι διευθύνσεις  της διαδρομής σας, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο τρόπος πληρωμής, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας, το όνομα στην κάρτα, η ημερομηνία εκπνοής ισχύος, ο εκδότης της κάρτας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού σας PayPal (εφόσον διατίθεται), οι πληροφορίες που αφορούν στον τερματικό σας εξοπλισμό (τύπος και ταυτότητα συσκευής, λειτουργικό σύστημα κλπ.), η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP address), το χρηματικό ποσό της διαδρομής.

Tα εν λόγω προσωπικά δεδομένα ούτε χρησιμοποιούνται ούτε υπόκεινται σε επεξεργασία για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Εάν αδυνατείτε να πληρώσετε με οποιονδήποτε τρόπο εκτός μετρητών και θεωρείτε ότι αυτό είναι σφάλμα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

3. Γνωστοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων σε οδηγούς και τρίτους

Γνωστοποιούμε κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα σε οδηγούς transfer.

Για να καλέσετε transfer, πρέπει να μοιραστούμε την τοποθεσία σας με τον οδηγό transfer που θα σας παρέχει τις υπηρεσίες του/της. Ζητάμε από τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω πληροφορία αποκλειστικά για την παροχή της απαιτούμενης υπηρεσίας μεταφοράς, και να μην την αποθηκεύουν για σκοπούς πέρα από την υπηρεσία που παρέχουν. Σας υπενθυμίζουμε ότι η παρούσα Πολιτική Απορρήτου εφαρμόζεται μόνο στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε από εσάς. Όταν γνωστοποιούμε πληροφορίες στους οδηγούς transfer, οι περιορισμοί χρήσης και γνωστοποίησης που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου δεν θα ισχύουν για αυτούς. Παρά το γεγονός ότι ενθαρρύνουμε τους οδηγούς transfer να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων, δεν ελέγχουμε και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν πρακτικές απορρήτου, πολιτικές απορρήτου ή ενέργειες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών ταξί. Οποιαδήποτε παράπονα ή ερωτήματα σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από τον οδηγό θα πρέπει να στρέφονται άμεσα κατά του οδηγού. Ορισμένοι οδηγοί transfer  μπορούν επίσης να διαχειρίζονται τις δικές τους ιστοσελίδες. Η «B.U.S TRAVEL» δεν ευθύνεται για τον τρόπο που οι οδηγοί τυχόν συλλέγουν και επεξεργάζονται αυτοτελώς και αυτοβούλως τις προσωπικές σας πληροφορίες μέσω των δικών τους ιστοσελίδων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που μπορεί ο οδηγός να συλλέγει και να επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω της ιστοσελίδας του/της, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην πολιτική απορρήτου της σχετικής ιστοσελίδας.

Επιπλέον, προκειμένου να επιτύχουμε τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, μπορούμε επίσης να γνωστοποιούμε ή να παραχωρούμε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους που μας παρέχουν υποστήριξη στις υπηρεσίες που σας παρέχουμε, όπως:

  • χρηματοπιστωτικά ιδρύματα,
  • φορείς ανίχνευσης και πρόληψης για την καταπολέμηση της απάτης,
  • πάροχοι τεχνολογικών υπηρεσιών,
  • πάροχοι υπηρεσιών σχετικών με την υποστήριξη πελατών,
  • συνεργάτες και πάροχοι υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ.

Οι οποίοι μας βοηθούν στην παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουμε, στην επεξεργασία των συναλλαγών, στην ικανοποίηση των αιτήσεων για πληροφορίες, στην λήψη και στην αποστολή μηνυμάτων επικοινωνίας, στην ενημέρωση των καταλόγων μάρκετινγκ, στην ανάλυση δεδομένων, στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ή στην εκτέλεση άλλων καθηκόντων, κατά καιρούς.

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα είναι προσβάσιμα από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της «B.U.S TRAVEL» και τους παρόχους υπηρεσιών που ενεργούν για λογαριασμό μας με βάση την ανάγκη γνώσης.

Για λόγους αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας, ορισμένοι από τους παρόχους αυτούς βρίσκονται σε περιοχές εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου που δεν παρέχουν επίπεδο προστασίας δεδομένων συγκρίσιμο με εκείνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορούμε επίσης να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους σε σχέση με πιθανή ή πραγματική πώληση της εταιρείας μας ή οποιουδήποτε από τα περιουσιακά μας στοιχεία, ή τα περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε συνδεδεμένης εταιρείας, περίπτωση στην οποία τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε στην κατοχή μας σχετικά με τους χρήστες μας μπορεί να αποτελούν ένα από τα μεταβιβασθέντα περιουσιακά στοιχεία.

Θα απαντήσουμε επίσης σε αιτήματα για προσωπικά δεδομένα, όταν αυτό απαιτείται από το νόμο ή όταν πιστεύουμε ότι η γνωστοποίηση είναι απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων μας ή/και για τη συμμόρφωση με δικαστική διαδικασία, δικαστική απόφαση, αίτημα από ρυθμιστική αρχή ή οποιαδήποτε άλλη νομική διαδικασία που μας κοινοποιείται.

4. Τα δικαιώματά σας

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα:

  1. Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης– ανάλογα με την περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή  χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας βάσει συναίνεσης πριν την ανάκληση της.
  2. Δικαίωμα πρόσβασης, αποκατάστασης και διαγραφής– έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία μπορεί να κατέχουμε, να ζητήσετε να διορθωθεί οποιοδήποτε ανακριβές δεδομένο σχετικά με εσάς και, κάτω από ορισμένες περιπτώσεις, να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Μπορείτε να δείτε και να ενημερώσετε τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα μόνοι σας online ή επικοινωνώντας απευθείας μαζί μας
  3. Δικαίωμα φορητότητας δεδομένων — υπό ορισμένες προϋποθέσεις, έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από μηχανήματα μορφή καθώς επίσης και να απαιτήσετε από εμάς να τα διαβιβάσουμε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό.
  4. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας — έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία εκ μέρους μας των προσωπικών σας δεδομένων όπου:
  5. αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων μέχρι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσουμε ή να επαληθεύσουμε την ακρίβειά τους·
  6. η επεξεργασία είναι παράνομη, αλλά δεν θέλετε να διαγράψουμε τα δεδομένα·
  7. δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά χρειάζεστε τα εν λόγω δεδομένα για την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων· ή
  8. έχετε αντιταχθεί στην επεξεργασία που δικαιολογείται από λόγους νόμιμου συμφέροντος (βλ. παρακάτω), εν αναμονή της επαλήθευσης ως προς το εάν έχουμε επιτακτικούς θεμιτούς λόγους για να συνεχίσουμε την επεξεργασία.

Όπου τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε τέτοιου είδους περιορισμούς, θα προβαίνουμε στην επεξεργασία τους αποκλειστικά κατόπιν συγκατάθεσης σας ή για την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.

  1. Δικαίωμα προβολής αντίρρησης στην επεξεργασία – δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, έχετε το δικαίωμα να προβάλλετε αντίρρηση στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Εάν έχετε αντίρρηση, οφείλουμε να διακόψουμε την επεξεργασία, εκτός αν μπορούμε είτε να επιδείξουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους επεξεργασίας που υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή όπου χρειάζεται να επεξεργαστούμε τα δεδομένα για την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων παραβιάζει το ισχύον δίκαιο. Στην Ελλάδα, η αρχή αυτή είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,

Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, Ελλάδα

Σταθερό Τηλέφωνο: +30-210 6475600

Fax: +30-210 6475628

E-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Λάβετε υπόψη ότι μπορούμε να ζητήσουμε την πιστοποίηση ταυτότητας και διατηρούμε το δικαίωμα να σας επιβάλλουμε ένα τέλος, όπου επιτρέπεται από το νόμο, για παράδειγμα εάν το αίτημά σας είναι προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας μέσα σε όλα τα ισχύοντα χρονικά πλαίσια.

5. Ασφάλεια Δεδομένων

Η «B.U.S TRAVEL» χρησιμοποιεί τα κατάλληλα τεχνικά, φυσικά, νομικά και οργανωτικά μέτρα, τα οποία συμμορφώνονται με τους νόμους προστασίας των δεδομένων προκειμένου να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή.

Καθώς τα περισσότερα από τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε στην κατοχή μας αποθηκεύονται ηλεκτρονικά έχουμε εφαρμόσει κατάλληλα τεχνολογικά μέτρα ασφαλείας για να διασφαλίσουμε ότι τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα διατηρούνται ασφαλή, συμπεριλαμβανομένης ισχυρής κρυπτογράφησης, περιορισμού πρόσβασης και εκτεταμένης λειτουργίας καταγραφής και ελέγχου στα συστήματα παραγωγής μας. Στις εγκαταστάσεις μας διαθέτουμε διαδικασίες για να διατηρούμε τα αρχεία σε έντυπη μορφή φυσικά ασφαλή. Εκπαιδεύουμε επίσης τακτικά το προσωπικό μας ως προς την προστασία των δεδομένων και την ασφάλεια των πληροφοριών.

Όταν η «B.U.S TRAVEL» αναθέτει σε κάποιον τρίτο ως εκτελούντα την επεξεργασίας (συμπεριλαμβανομένων των παρόχων υπηρεσιών μας) να συλλέξει ή να επεξεργαστεί με άλλο τρόπο προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό μας, ο εν λόγω εκτελών την επεξεργασία θα επιλεγεί προσεκτικά και θα παρουσιάσει πειστικά εχέγγυα τεχνογνωσίας, αξιοπιστίας και διαθέσιμων πόρων καθώς και κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας εντός των προδιαγραφών το ΓΚΠΔ συμπεριλαμβανομένων αυτών για την ασφάλεια της επεξεργασίας.

Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η διαβίβαση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου ή οποιουδήποτε ηλεκτρονικού συστήματος αποθήκευσης δεδομένων είναι 100% ασφαλής. Εάν έχετε λόγο να πιστεύετε ότι η αλληλεπίδρασή σας μαζί μας δεν είναι πλέον ασφαλής (για παράδειγμα, εάν αισθάνεστε ότι η ασφάλεια οποιουδήποτε από τα προσωπικά δεδομένα που μπορεί να μας έχετε στείλει έχει παραβιαστεί), παρακαλούμε ειδοποιήστε μας άμεσα.

6. Περίοδος διατήρησης

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέγουμε κατά την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί παραγραφής.

Για παράδειγμα:

  • όπου διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση (συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειάς σας και της αποφυγής παραβατικών συμπεριφορών και απάτης), θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες τουλάχιστον για το διάστημα που απαιτείται μέχρι να συμμορφωθούμε με αυτήν την υποχρέωση·
  • όπου διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να σας παρέχουμε μία υπηρεσία θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες τουλάχιστον για όσο διάστημα παρέχουμε την υπηρεσία και για μερικά χρόνια στη συνέχεια, ανάλογα με την περίπτωση.

Θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για περίοδο πέντε ετών μετά τη λήξη της συμβατικής σχέσης κατόπιν αιτήματός σας ή λόγω υπαιτιότητάς σας (π.χ. για μη πληρωμή). Επιπλέον, οι νόμιμες διατάξεις (π.χ. περίοδοι υποχρεωτικής διατήρησης βιβλίων και στοιχείων βάσει της φορολογικής νομοθεσίας) απαιτούν τη διατήρηση δεδομένων για έξι χρόνια και υπό προϋποθέσεις και μέχρι είκοσι χρόνια.

7. Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Ελέγχουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου τακτικά και διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές ανά πάσα στιγμή για να συμπεριλαμβάνουμε τις αλλαγές στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, τις νομικές απαιτήσεις και τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα.

Εάν προβούμε στις ανωτέρω ενέργειες, θα σας ειδοποιήσουμε με μια ειδοποίηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να ελέγχετε κατά καιρούς την παρούσα Πολιτική Απορρήτου σε περίπτωση που έχουν γίνει μικρές αλλαγές ή σε περίπτωση που εμείς προβούμε σε οποιαδήποτε διαδραστική βελτίωση, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να το βρίσκετε πάντα ως μόνιμο σημείο πληροφόρησης στην Ιστοσελίδα μας και στην Εφαρμογή μας.

8. Κάμερες ασφαλείας

Για λόγους ασφαλείας η «B.U.S TRAVEL» έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί σύστημα ασφαλείας, με χρήση καμερών παρακολούθησης και καταγραφής χώρων και εξοπλισμού Εσωτερικών Καταγραφικών Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (Closed Circuit Television- CCT).

Θέσεις καμερών

Οι θέσεις των καμερών είναι:

Άδεια Εγκατάστασης- Προμηθευτής- Συντηρητής

Το πόρισμα Διοικητικού Ελέγχου της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) αναφορικά με την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας καμερών έχει ληφθεί στις …………..Η προμήθεια του συστήματος καμερών πραγματοποιήθηκε στις………. από την εταιρεία………….. Η τεχνική υποστήριξη/ συντήρηση των καμερών και καταγραφών πραγματοποιείται από την……….

Οι κάμερες καταγράφων σε συνεχή βάση και διατηρούν τα δεδομένα για ορισμένο χρονικό διάστημα το οποίο δεν υπερβαίνει τις δέκα (10) ημέρες, πέραν του οποίου σβήνονται αυτόματα και μόνιμα χωρίς την δυνατότητα ανάκτησης και το μαγνητικό μέσο καταγραφής ανακυκλώνεται και αναγράφονται επ΄ αυτού νεότερα δεδομένα. Στις κάμερες και τις κάμερες έχουν ελεγχόμενη και διαβαθμισμένη πρόσβαση μέσω κωδικού μόνο οι εξουσιοδοτημένοι επόπτες ασφαλείας. Οι κάμερες χρησιμοποιούνται μόνο αν συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό ασφαλείας. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική οδηγία της ΑΠΔΠΧ, οι κάμερες καταγράφουν γενικά τους χώρους και δεν καταγράφουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κινήσεις συγκεκριμένων προσώπων και εργαζομένων.

Το καταγραφικό σύστημα όπου αποθηκεύονται οι καταγραφές των καμερών, βρίσκεται σε εποπτευόμενο χώρο, με διαβαθμισμένη πρόσβαση.

Η προμηθεύτρια εταιρεία ή οποία παρέχει την υποστήριξη του συστήματος ασφαλείας και καταγραφικών, μπορεί να έχει πρόσβαση στις κάμερες και τα καταγραφικά μόνο κατόπιν πρόσκλησης μας για την αποκατάσταση βλαβών και πάντα υπό την επιτήρηση εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου μας. Καταγεγραμμένα δεδομένα δεν εξέρχονται εκτός των χώρων της εταιρείας μας με κανένα μέσο και για κανένα λόγο, παρά μόνο με έγγραφη εντολή των αστυνομικών αρχών, προς διερεύνηση παράνομων πράξεων ή σοβαρών περιστατικών ασφαλείας, για συγκεκριμένη καταγραφή συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και πάντα κατόπιν έγγραφης άδειας της Επιτροπής εποπτείας του συστήματος ασφαλείας.

Ενημέρωση

Σε συμφωνία με τις οδηγίες της ΑΠΔΠΧ για την χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους, ενημερωτικές πινακίδες έχουν αναρτηθεί  σε κάθε χώρο ο οποίος επιτηρείται. Εφόσον στους υπό επιτήρηση χώρους, διέρχονται και ξενόγλωσσοι επισκέπτες η επιγραφή είναι και στην αγγλική γλώσσα.

9. Επικοινωνήστε μαζί μας – Ένα σημείο Επικοινωνίας για κάθε θέμα Απορρήτου

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την παρούσα Γνωστοποίηση ή για τον τρόπο που χειριζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, ή επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της «B.U.S TRAVEL» .στο τηλέφωνο 00302286030136 ή στείλτε επιστολή στην παρακάτω διεύθυνση:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it